Sparta begrijpt niets van Argentinië-trip Senesi: 'We zijn er heel benieuwd naar'

Sparta begrijpt niets van Argentinië-trip Senesi: 'We zijn er heel benieuwd naar'

04-01-2021 14:48
379

Bij Sparta Rotterdam heeft men verbaasd gereageerd op het feit dat Feyenoord-verdediger Marcos Senesi in de winterstop terugkeerde naar zijn vaderland Argentinië. Bij Sparta verwacht men dat Senesi tien dagen in quarantaine moet, nu hij weer terug is in Nederland.

"Ik was in de veronderstelling dat voetballers in zo'n situatie tien dagen in quarantaine moeten", begint Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat zijn althans de RIVM-richtlijnen waar wij ons bij Sparta aan houden. Ik was daarom in de veronderstelling dat dit ook zou moeten gelden voor Senesi. En ook voor Lucas Pratto. Maar goed, misschien zijn de regels veranderd en hoeven spelers niet meer in quarantaine als ze vanuit het buitenland hier naar toe komen."

Sparta heeft er in de korte winterstop alles aan gedaan om buitenlandse spelers in Rotterdam te houden, om zo consequenties te voorkomen. Dat terwijl er een aantal spelers maar wat graag terug waren gekeerd naar hun geboorteland. "Je zult mij niet horen zeggen dat Senesi en Pratto niet mogen spelen voor Feyenoord, hoor. Maar we zijn wel benieuwd naar de regelgeving. Ik zou hierover graag de waarheid willen horen van het RIVM. We zijn er immers heel benieuwd naar."

Clubarts Casper van Eijk van Feyenoord laat in een korte reactie weten dat zijn club niets verkeerd doet. "De spelers zijn na een negatieve test teruggekeerd in Nederland, trainen apart en worden dinsdag opnieuw getest."