Gözübüyük in 'tunnel': 'Goede scheidsrechter hoeft nog geen goede VAR te zijn'

Gözübüyük in 'tunnel': 'Goede scheidsrechter hoeft nog geen goede VAR te zijn'

06-01-2021 07:39 Laatste update: 07:54
7

Pol van Boekel is de meest ervaren VAR in de Eredivisie, maar noemde het systeem ook een mindfuck. De scheidsrechter ziet dat het voetbal nog niet altijd eerlijker wordt. Als voorbeeld neemt hij een moment van eerder dit seizoen bij FC Twente - PSV.

Van Boekel gaf PSV terecht geen strafschop, maar wees even later alsnog naar de stip op advies van video-arbiter Serdar Gözübüyük. "Ja, een goede scheidsrechter. Maar een goede scheidsrechter hoeft nog geen goede VAR te zijn", stelt hij in gesprek met de Gelderlander.

"Hij zit er niet zo vaak als ik er zit", vervolgt de arbiter over Gözübüyük. "Ik denk dat je als VAR veel vlieguren moet maken. Serdar zat in een tunnel en miste het complete plaatje. Hij focuste zich alleen op het contact en zag niet meer dat de bal werd gespeeld."

Van Boekel herhaalt het nog maar eens: alléén duidelijke fouten moeten gecorrigeerd worden door de VAR. Hij wil het blijven roepen. "Ik probeer daar een voortrekkersrol in te spelen, ook omdat het me lief is, die VAR. Ik vind het een fantastisch beroep en ik hoop dat ik het mag blijven doen."