Schreuder verleidt Ten Hag tot korte Promes-reactie: Een belangrijke speler

Schreuder verleidt Ten Hag tot korte Promes-reactie: "Een belangrijke speler"

31-01-2021 17:32
20

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt rekening te houden met een laat vertrek van Quincy Promes. De 29-jarige aanvaller is hard op weg naar zijn oude club Spartak Moskou: in een interview met de NOS voorafgaand aan AZ-Ajax kwam de transfersituatie van Promes kort ter sprake.

De 47-voudig Oranje-international was al langere tijd bezig met een terugkeer naar Rusland en inmiddels zijn ook de clubs bijna tot een akkoord gekomen, meldde het Algemeen Dagblad op de vroege zondagmiddag. "Of ik het aan Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) moet vragen? Ja, vraag het hem maar", lachte Ten Hag, in reactie op een Promes-vraag van NOS-interviewer Joep Schreuder. "Of ik het vervelend zou vinden als hij zou vertrekken? Ja, natuurlijk. Want hij is een belangrijke speler voor ons", voegde hij daaraan toe.

Meer wilde Ten Hag echter niet kwijt. "Op dit moment ben ik daar niet mee bezig. Zoals je ziet, is hij erbij (Promes begon in Alkmaar op de bank, red.). Ik richt me op de wedstrijd tegen AZ. Dat is op dit moment van belang."

Ajax, Spartak en Promes hebben nog even de tijd om de transfer af te ronden: de markt in Rusland is ook na 2 februari nog open. Zijn recente arrestatie na een vermeende steekpartij heeft geen invloed op de transfer. Promes heeft permissie om naar Rusland af te reizen, zolang het onderzoek loopt.