'Idrissi is een jonge speler en Sevilla wil hem niet verkopen aan Ajax'

'Idrissi is een jonge speler en Sevilla wil hem niet verkopen aan Ajax'

01-02-2021 11:31 Laatste update: 11:31
60

Sevilla wil Oussama Idrissi niet verkopen aan Ajax. Dat zegt Iván Cordovilla, journalist van de Spaanse krant AS, tegen VoetbalPrimeur. Er gaan verschillende verhalen over een optie tot koop.

Volgens De Telegraaf en Voetbal International heeft Ajax de mogelijkheid om Idrissi na dit seizoen te kopen van Sevilla, maar meerdere Spaanse kranten laten een ander geluid horen: Sevilla wil Idrissi alleen verhuren. "De media in Sevilla zijn vaak goed geïnformeerd. Idrissi is een jonge speler (24 jaar, red.) en Sevilla wil hem graag behouden", zegt Cordovilla tegen deze website.

En mocht Ajax wél een optie tot koop op Idrissi hebben, wat moet de Amsterdamse club dan betalen? "Tussen de tien en twaalf miljoen euro, denk ik. Hetzelfde als wat ze hebben betaald aan AZ", zegt Cordovilla. "Ajax was de eerste club die zich bij Sevilla heeft gemeld. Idrissi heeft zondag gewoon nog getraind."

Zondagavond werd bekend dat Ajax Idrissi op het oog heeft als vervanger van Quincy Promes. De Marokkaan maakte afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro de overstap van AZ naar Sevilla, maar zijn Spaanse avontuur is vooralsnog geen succes. Hij speelde 24 minuten in de competitie en begon geen enkele keer in de basis. Heeft Idrissi onvoldoende geleverd of waren de verwachtingen te hoog? "Ik denk dat het een mix van beide is", zegt Cordovilla.

"Ocampos staat nu linksbuiten en doet het de laatste twee seizoenen geweldig. Twaalf miljoen euro is veel te veel geld voor een bankzitter en Munir El Haddadi kan daar ook spelen. Lopetegui is een goede trainer, maar misschien is hij niet zo gecharmeerd van zijn stijl of vindt hij Idrissi op die positie minder dan Ocampos en Munir. Sevilla heeft veel goede spelers op het middenveld en voor de vleugels."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)