Valentijn Driessen noemt man en paard bij Ajax: 'Ellende begon met zijn blunder'

Valentijn Driessen noemt man en paard bij Ajax: 'Ellende begon met zijn blunder'

08-02-2021 07:44
180

Edwin van der Sar zou aangeklaagd kunnen worden na het dopingschandaal rond Andre Onana. Dat schrijft Valentijn Driessen. Daarnaast noemt de verslaggever en columnist van De Telegraaf naar aanleiding van de Ajax-blunder met Sébastien Haller man en paard.

'Na een zware week op kantoor nipte Ajax-directeur Edwin van der Sar vrijdagavond in privékring fijn aan een mooi rood wijntje. Zo deelde hij met bijna anderhalf miljoen volgers op Twitter', begint Driessen in zijn Telegraaf-column in de maandageditie.

'Alsof zich niets desastreus had voltrokken bij zijn voetbalbedrijf', doelt hij op de dopingschorsing van Onana. 'Als eindverantwoordelijke van een beursgenoteerde onderneming zou hij zelfs aangeklaagd kunnen worden voor het achterhouden van koersgevoelige informatie omtrent dopegebruik door doelman Andre Onana. Sinds half november was dit al bekend bij Ajax.'

Op het moment dat de schorsing van Onana wereldkundig werd, was Ajax al in rep en roer: Haller werd niet ingeschreven voor de Europa League en mist sowieso het tweeluik met Lille OSC later deze maand. Driessen is de eerste die namen en rugnummers noemt.

'De ellende begon met de blunder van teammanager Jan Siemerink, die een vinkje achter de naam van Sébastien Haller vergat op het inschrijfformulier voor de Europa League. De juridische afdeling onder verantwoordelijkheid van huisjurist Ivo Trijbits merkte het foutje van 'Jan vinkje' niet op, wat leidde tot een traditioneel Ivootje. Bij Ajax staat dit voor een gewonnen zaak die door huisadvocaat Trijbits toch wordt verknald', aldus Driessen.