Advocaat niet te spreken over KNVB en Ajax-thuis: 'Dat vind ik helemaal vreemd'

Advocaat niet te spreken over KNVB en Ajax-thuis: 'Dat vind ik helemaal vreemd'

14-02-2021 14:42 Laatste update: 14:52
112

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is niet te spreken over de manier waarop de bekerloting wordt aangepakt door de KNVB. Hoewel zijn ploeg de kwartfinale tegen sc Heerenveen nog moet spelen, staat het al vast dat Ajax-uit de volgende horde wordt.

"Ik vind het al helemaal vreemd dat ze dat helemaal doorberekend hebben", zegt Advocaat bij ESPN. De trainer doelt op het feit dat Ajax in januari al wist dat het bij een eventuele halve finale uit zou spelen. "Hadden ze niet even kunnen wachten? Normaal is een loting toch een loting? Dan ga je toch niet vier weken van tevoren alles bekendmaken, of wel?"

Op de suggestie van ESPN-verslaggever Pascal Kamperman dat het 'doorberekenen' de organisatie vergemakkelijkt, antwoordt Advocaat cynisch: "Ja ja, moeilijke organisatie. De KNVB heeft het heel moeilijk."

Feyenoord speelt nu, door de afgelaste wedstrijden tegen FC Groningen en sc Heerenveen, elke week drie keer. "Als je het programma ziet, is dat wel lastig. Ze houden wat dat betreft nergens rekening mee", vindt Advocaat. "Maar we moeten het ermee doen. We hebben de komende vier wedstrijden op woensdag, zondag, woensdag en zondag, dus dat is wel pittig, nog onafhankelijk van of we doorgaan in de beker."