Liverpool verliest ook Merseyside Derby en ziet aanvoerder Henderson uitvallen

Liverpool verliest ook Merseyside Derby en ziet aanvoerder Henderson uitvallen

20-02-2021 20:25
24

Liverpool heeft voor de vierde keer op rij verloren in de Premier League. De titelhouder ging thuis met 2-0 onderuit in de Merseyside Derby tegen Everton. Tot overmaat van ramp viel aanvoerder Jordan Henderson geblesseerd uit.

Liverpool won midweeks met 2-0 bij RB Leipzig in de Champions League, maar in de Premier League gaat het al enige tijd bergafwaarts. The Reds wonnen slechts twee van de laatste tien competitieduels. Ook tegen stadgenoot Everton ging het razendsnel mis. Na een fraaie steekpass van James Rodríguez opende Richarlison al na drie minuten de score op Anfield, nadat hij uit de rug van Ozan Kabak was weggelopen.

De ploeg van manager Jürgen Klopp, met Georginio Wijnaldum in de basis, ging wel op zoek naar de gelijkmaker en werd steeds sterker. Michael Keane neutraliseerde een poging van Roberto Firmino, terwijl schoten van Jordan Henderson en Trent Alexander-Arnold werden gepareerd door Jordan Pickford. Na een halfuur kreeg de thuisploeg een flinke klap te verwerken. Henderson liep een hamstringblessure op en moest zich laten vervangen door Nathaniel Phillips. De aanvoerder meldt zich in de overvolle ziekenboeg. Liverpool ontsnapte vervolgens aan de 0-2. Seamus Coleman kopte van dichtbij tegen Alisson Becker aan. 

In de tweede helft kreeg Sadio Mané al snel twee goede kopkansen, terwijl Pickford op tijd ingreep toen Mohamed Salah voor hem opdook. Het werd zo een vervelende middag voor Liverpool, want zeven minuten voor tijd ging de bal ook nog eens op de stip omdat Dominic Calvert-Lewin werd neergehaald. Gylfi Sigurdsson benutte het buitenkansje en besliste de burenruzie in het voordeel van Everton.

Voor Liverpool nemen de zorgen toe. De uittredend kampioen staat nu zesde, met een achterstand van twee punten op West Ham United en drie op Chelsea. Everton, dat voor het eerst sinds 2010 van Liverpool wint, heeft nu net als de buurman veertig punten.

Liverpool verliest bovendien voor het eerst sinds 1999 op Anfield van The Toffees en voor het eerst sinds 1923 vier thuisduels op rij.