'We zijn geslacht, ik ben blij dat we na die verschrikkelijke wedstrijd winnen'

'We zijn geslacht, ik ben blij dat we na die verschrikkelijke wedstrijd winnen'

28-02-2021 15:59 Laatste update: 16:00
11

Zeljko Petrovic schuift zijn principes opzij als trainer van Willem II. De Tilburgers boekten zondag met het mes tussen de tanden een broodnodige overwinning op Sparta (0-2).

"Ik ben hier vijf wedstrijden geleden ingestapt en sindsdien hebben we zeven punten gepakt", concludeert Petrovic tevreden voor de camera van ESPN. "FC Utrecht heeft ons helemaal geslacht, dus ik ben extra blij dat we na die verschrikkelijke wedstrijd (0-6, red.) weer hebben gewonnen."

Willem II speelde 'stabiel', aldus de Servische trainer. "We hebben Europees gespeeld. Misschien niet op de Nederlandse manier, met opbouw van achteruit... Of dat pijn doet als liefhebber? Ik was niet iemand die ballen naar voren peerde, maar ik ben nu trainer en dan moet je weten wat de kwaliteiten van je elftal zijn."

Elk punt telt nu voor Willem II, beseft Petrovic. "Het is nu elke week overleven. Elke week geven we honderd procent, maar dat is niet voldoende: er moet nog een schepje bovenop. Dat is vandaag gebeurd, want we hebben bijna niks weggegeven. Het moet voetballend beter, maar ik ben heel blij met de drie punten."

Willem II klimt door de zege naar de zestiende plaats in de Eredivisie, met twee punten meer dan nummer zeventien ADO Den Haag en vijf punten meer dan hekkensluiter FC Emmen. VVV-Venlo staat vijftiende en sprokkelde vijf punten meer.

No Poll