'Dan kom je echt in buurt van Ajax, laat staan als je wél Champions League speelt'

'Dan kom je echt in buurt van Ajax, laat staan als je wél Champions League speelt'

20-03-2021 13:20
221

Feyenoord verkeert momenteel in financiële moeilijkheden, maar Mark Koevermans ziet kansen om in de nabije toekomst weer aan te haken bij Ajax. Volgens de algemeen directeur speelt de komst van het nieuwe stadion daarin een grote rol, net als mogelijke investeerders.

Als Feyenoord City er komt, dan moet het in 2025 klaar zijn. "We krijgen dan minimaal 25 miljoen uit het stadion en liever nog een paar miljoen erbij; ik ga uit van 28 miljoen. Bij de bvo hebben we uiteraard nog een begroting. Daar maken we ook nog omzet. Denk dan bijvoorbeeld aan onze winkels, het contract met Adidas en de sponsoring. Reken daar circa twee miljoen winst voor", zegt Koevermans tegen het Algemeen Dagblad.

"Als je in dat nieuwe stadion minimaal Europa League speelt, kom je op nog eens 10 miljoen extra", vervolgt de directeur zijn rekensom. "En je gaat straks ook echt weer eens spelers verkopen aan wie je pakweg tien miljoen overhoudt. Dan zit je op 50 miljoen, dat kun je grotendeels uitgeven op het veld. Dan kom je echt in de buurt van Ajax. Laat staan als je een keer wél Champions League speelt of echt succesvol spelers verkoopt."

Bovendien hopen de Rotterdammers in zee te gaan met investeerders. Er worden momenteel verkennende gesprekken gevoerd. We hopen dat er straks één of twee partijen in de zomer overblijven en dat er een aantrekkelijk bod zal worden gedaan. Dan wordt het spannend, maar ook hier geldt: alles als het goed is voor de club." Het zou goed nieuws zijn voor coach Arne Slot. "Een kapitaalinjectie kan dingen zeker versnellen."