Tadic en Blind accepteren de situatie, maar Gravenberch wil gewoon meters maken

"Tadic en Blind accepteren de situatie, maar Gravenberch wil gewoon meters maken"

21-03-2021 22:15
35

Weer was Ajax een paar maten te groot voor een tegenstander in de Eredivisie. Het valt Arnold Bruggink op dat de jonge talenten vol gas blijven geven, terwijl de wat oudere spelers zich lijken te berusten in de situatie.

Ajax maakte zondag gehakt van ADO Den Haag (5-0). Vlak na afloop analyseerde Bruggink de situatie. "Tadic en Blind accepteren de situatie, maar Gravenberch wil gewoon meters maken", zegt hij bij ESPN. Bruggink maakt de vergelijking met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die de Eredivisie ontgroeid waren.

"De Jong en De Ligt wilden door. Ik heb het gevoel dat dat nu minder is bij Ajax. Ik was bij PSV - Ajax, dat vond ik echt een goede wedstrijd. Bij Ajax moest het uit de tenen komen. Ze maakten het Ajax zó moeilijk. Er zijn veel jongens die op 70 à 75% spelen of nog wel minder, terwijl jij 100% wil geven."

"Voor je ontwikkeling is het goed om sneller te handelen en fysieker te worden", zegt Kenneth Perez. "Van dit soort wedstrijden heb je er ongeveer tien per jaar. De wisselspelers kunnen hun wedstrijden niet spelen. Hun hele voetbalbrein staat op stil. Dat is funest."