Spelersrapport: Jong Oranje-kanonnen vallen tegen, hoogste cijfer voor Ajacied

Spelersrapport: Jong Oranje-kanonnen vallen tegen, hoogste cijfer voor Ajacied

24-03-2021 22:54 Laatste update: 23:38
75

Jong Oranje is de groepsfase van het EK begonnen met een tegenvallend gelijkspel tegen Roemenië. VoetbalPrimeur maakt rapport op: het hoogste cijfer is voor Kjell Scherpen.

Kjell Scherpen - 7: niet Justin Bijlow of Maarten Paes, maar Scherpen heeft de keepersstrijd bij Oranje gewonnen. De doelman van Ajax liet met twee formidabele reddingen in de tweede helft zien waarom. Aan de Roemeense goal kon hij niets doen.

Deyovaisio Zeefuik - 6: vier dagen na zijn allereerste Bundesliga-goal voor Hertha BSC - en wat voor één - kon Zeefuik zijn stempel niet drukken bij Jong Oranje.

Perr Schuurs - 6,5: kwam verdedigend nauwelijks in de problemen tegen de defensieve Roemenen en opende na zestien minuten de score uit een corner. Prima avond voor de Ajax-verdediger, die in Amsterdam wat minder aan bod komt.

Jordan Teze - 6: het Ajax/PSV-centrum had het redelijk voor elkaar. Teze deed wat hij moest doen en slaagde erin een paar foutjes van zijn ploeggenoten te herstellen.

Mitchel Bakker - 5,5: omdat Wijndal bij het 'grote' Oranje zit, heeft Bakker ruim baan in de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. De linksback liet echter niet zien waarom hij bij Paris Saint-Germain onder contract staat.

Ludovit Reis - 5: de middenvelder, officieel nog steeds speler van FC Barcelona, voegde weinig toe aan het spel van Jong Oranje. Veel balverlies, lage handelingssnelheid. Reis moet vrezen dat Abdou Harroui hem niet voorbijstreefd.

Teun Koopmeiners - 5,5: aan zijn vorm ligt het niet, want Koopmeiners maakte afgelopen weekend tegen PSV zijn vijftiende goal van het seizoen. Toch lukte er in Boedapest bar weinig. Pakte in de slotfase een frustratiekaart.

Justin Kluivert - 6,5: één van de internationals die zich positief wist te onderscheiden. Kluivert was betrokken bij vrijwel alle gevaarlijke momenten, nam de corners en gaf een aantal goede voorzetten. Na rust liet hij zich te vaak aftroeven.

Dani de Wit - 6: de topscorer van de kwalificatiereeks was dreigend, maar had weinig geluk in de afronding. Zijn specialiteit om op de juiste momenten in de zestien op te duiken kwam een paar keer aan de oppervlakte.

Noa Lang - 5: had de ondankbare taak om als muurligger te fungeren bij de vrije trap waaruit Roemenië de gelijkmaker scoorde. Lang speelde geen gelukkige wedstrijd en werd na 79 minuten gewisseld.

Myron Boadu - 5: het was goed zoeken naar momenten dat Boadu aan de bal kwam. De AZ-spits nam niet deel aan het spel en zal beter moeten om debutant Brian Brobbey uit de basis te houden.

Invallers

Cody Gakpo - x: kwam na 63 minuten in het veld voor Boadu en speelde te kort voor een beoordeling.
Brian Brobbey - x: kwam na 79 minuten in het veld voor Lang en speelde te kort voor een beoordeling.

Bondscoach

Erwin van de Looi - 5: had er in de aanloop naar de eerste EK-wedstrijd een dagtaak aan om alle dilemma's in de Oranje-selectie te verantwoorden, maar zag dat zijn spelers het gelijk van de coach niet wisten te bewijzen. Opvallend genoeg wisselde Van de Looi slechts twee keer.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)