Van der Vaart vreest voor Blind: 'Wij zijn geen dokters, maar iedereen weet het'

Van der Vaart vreest voor Blind: 'Wij zijn geen dokters, maar iedereen weet het'

30-03-2021 23:06
52

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk maken zich zorgen om Daley Blind. Het uitvallen van de verdediger van Oranje en Ajax zorgde voor koude rillingen bij de twee analisten van de NOS.

Blind werd enkele minuten na rust van het veld gedragen, nadat Gibraltar-spits Tjay De Barr op zijn been viel. "De commentator (Jeroen Grueter, red.) was heel boos, maar die speler kan er ook niks aan doen", reageert Van der Vaart. "Het had ook niks met het kunstgras te maken volgens mij." De oud-Ajacied ziet het somber in. "Dit lijkt einde seizoen. Wij zijn geen dokters, maar iedereen die gevoetbald heeft weet het."

"Als je hiernaar zit te kijken, voel je gewoon een koude rilling over je lijf lopen", reageert Van Hooijdonk, die meeleeft met Blind. "De problemen met zijn hart zijn nog niet zo lang geleden. Daar is hij geweldig van teruggekomen en nu speelt hij fantastisch bij Ajax. Hij is echt één van de pijlers onder het succes en dan gebeurt dit..." Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is bij Blind.