'Sluit niet uit dat ik nooit meer wegga bij Ajax, maar dat nu zeggen is te vroeg'

'Sluit niet uit dat ik nooit meer wegga bij Ajax, maar dat nu zeggen is te vroeg'

24-04-2021 13:10
49

Davy Klaassen sluit niet uit dat hij de rest van zijn voetballoopbaan bij Ajax speelt. De 28-jarige Hilversummer, die tot 2017 ook al in Amsterdam actief was, geniet van de nieuwe status van Ajax.

Klaassen ziet een groot verschil tussen nu en zijn eerste periode in het roodwitte shirt. "Toen ik hier in 2017 vertrok, was ik met 24 jaar bijna de oudste en had ik het gevoel dat we maar niet verder kwamen", zegt hij tegen NU.nl. "Nu wordt er meer geld uitgegeven en daardoor zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld ervaren spelers terug te halen."

Die nieuwe situatie is voor de middenvelder, die ook voor Everton en Werder Bremen speelde, een reden om een lang verblijf in de Johan Cruijff Arena te overwegen. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin en sluit niet uit dat ik hier nooit meer wegga. Maar het is ook te vroeg om te zeggen dat ik hier voor altijd blijf."

Zondagmiddag zou Klaassen met Ajax kampioen kunnen worden. Om deze week de schaal al veilig te stellen, moet PSV zaterdagavond niet van FC Groningen winnen en is het aan Ajax om AZ in eigen huis te kloppen. Als dat lukt, hebben de Amsterdammers de 35e landstitel in de clubgeschiedenis binnen.