Ten Hag wijst naar latino's van Ajax: 'Leermomenten voor jonge spelers'

Ten Hag wijst naar latino's van Ajax: 'Leermomenten voor jonge spelers'

25-04-2021 18:00
71

Erik ten Hag is trots op de spelers van Ajax na de overwinning op AZ. Daardoor is zijn ploeg officieus kampioen van de Eredivisie, al blijft de Tukker daar rustig onder. Want officieel kan het volgende week pas worden.

Ajax had in de eerste helft alle moeite met AZ en ontsnapte meerdere malen aan een achterstand. Nicolas Tagliafico voorkwam een goal van Timo Letschert en Edson Álvarez van Myron Boadu. "Dat is voor je leven gaan. Dat hebben die latino's, zij willen ten koste van alles een duel winnen. Maar dat moet natuurlijk wel op een zuivere manier en dat zie je: een schitterende sliding", zegt Ten Hag tegen de NOS. "Het zijn ook leermomenten voor de jonge spelers. Dat nemen ze mee en daar worden ze beter van. Hoe zij ervoor strijden zie je niet altijd in het Nederlandse voetbal."

"De tweede helft was echt voor ons en daarin heb ik AZ niet meer gezien. We hebben Wijndal beter opgevangen. In de eerste helft hadden we daar wat problemen mee. Maar we waren aan de bal ook beter. Tagliafico moest heel aanvallend spelen, daar had AZ veel problemen mee", zegt Ten Hag. Hij is blij met de aanwezigheid van de supporters in het stadion. "Ik denk dat ze ervan genoten hebben en denk ook dat het de spelers gestimuleerd heeft."

"Wij mogen hier zeker even van genieten. We spelen al heel lang om de drie dagen een wedstrijd. Tegen FC Emmen kunnen we het officieel maken, maar na deze hele zware reeks mogen ze zeker even genieten. Het is ontzettend knap als je ziet wat ze brengen. We zijn erop en erover gegaan in de tweede helft. Dat zegt dat we fysiek en mentaal ijzersterk zijn."