Overmars erkent: 'Er zijn zeker paar clubs heel serieus geweest voor Ten Hag'

Overmars erkent: 'Er zijn zeker paar clubs heel serieus geweest voor Ten Hag'

30-04-2021 11:40
45

Ajax-directeur Marc Overmars onthult dat een aantal clubs 'zeer serieus' was voor Erik ten Hag. Hij toont zich gelukkig met het nieuwe contract van de 51-jarige oefenmeester in Amsterdam.

"Er zijn zeker een paar clubs heel serieus geweest", erkent Overmars in gesprek met Ajax TV. Ten Hag werd de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Tottenham Hotspur, terwijl hij ook werd genoemd bij meerdere Bundesliga-clubs. "Maar ik denk dat het voor Erik heel belangrijk is de mensen met wie hij werkt. En ook dat hij de mogelijkheden en de rek in het elftal nog ziet. Anders moet je er niet aan beginnen."

Ten Hag beloofde Ajax vrijdag trouw. Hij verlengde zijn contract in de Johan Cruijff Arena tot medio 2023. "Ik ben altijd bezig daar waar ik ben. En dat is bij Ajax. Daar zit ik met heel mijn hoofd en mijn hart in. Dat is wat telt. Je weet hoe de geruchtenmolen is. Het geeft aan dat we bij Ajax goed bezig zijn. Dan komen spelers in de belangstelling, maar ook trainers. Want wij halen successen en dat gebeurt op een bepaalde manier."

Ten Hag ziet dat Ajax de 'credits' krijgt in Nederland en het buitenland, terwijl Overmars de loftrompet steekt over de trainer. "Je moet kijken wat hij gepresteerd heeft het afgelopen jaar, dat is enorm goed geweest. Echt bijzonder. Dit jaar de dubbel. Volgens mij zijn er slechts enkele trainers die drie keer de dubbel hebben gewonnen. Dat is een mooie uitdaging om dat te evenaren. Er zit nog rek in, en ik denk dat Erik ook steeds beter als coach wordt."