Van der Sar: 'Dieptriest, eigenlijk was hij klaar voor een buitenlandse club'

Van der Sar: 'Dieptriest, eigenlijk was hij klaar voor een buitenlandse club'

02-05-2021 14:04
34

Ajax-directeur Edwin van der Sar zit in zijn maag met de situatie van Andre Onana. De doelman van Ajax moet toekijken door een dopingschorsing en wil vooralsnog zijn contract niet verlengen.

Het houdt Van der Sar bezig, vertelt hij bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Absoluut, het is een heel vervelende situatie. Het is dieptriest, want Andre is een ongelooflijk goede keeper, die zich echt enorm heeft ontwikkeld en eigenlijk klaar is voor de volgende stap naar een club in het buitenland. Dat was mooi geweest voor hem, maar ook voor ons vanwege zijn transfersom."

De suggestie van Hans Kraay jr. dat Onana 'ondankbaar' is tegenover Ajax, weerlegt Van der Sar. "Iedereen maakt zijn eigen beslissingen. Onana heeft nog veertien maanden een contract. We wilden graag verlengen, maar daar heb je twee partijen voor nodig." In de tussentijd betaalt Ajax het salaris van Onana door. "Andre is heel belangrijk geweest voor Ajax de laatste vijf jaar. Soms loopt het zo. We hadden het graag anders gezien."