Lang helpt Club Brugge aan landstitel na vermakelijk duel met Anderlecht

20-05-2021 23:21
125

Noa Lang heeft Club Brugge aan het kampioenschap geholpen in België. Lang en co. speelden 3-3 gelijk tegen Anderlecht, wat genoeg was voor het veiligstellen van de landstitel. Ruud Vormer stond bij Club in de basis, terwijl Bas Dost en Tahith Chong op de bank begonnen in het kampioensduel.

De eerste kans van Brugge werd al onmiddellijk een doelpunt. Hans Vanaken tikte een voorzet binnen met de borst: 0-1. Een minuut voor het eind van de eerste helft kreeg Anderlecht echter een strafschop na een handsbal. Nmecha benutte deze met een panenka, waardoor de 1-1 stand bij de rust op het scorebord stond. In de tweede helft was Club Brugge gevaarlijk. Lang schoot net naast. Niet veel later scoorde Vanaken wél: 1-2.

Toen kwam het moment van Lang: hij kreeg de bal bij de goal en knalde de 1-3 tegen de touwen. Hoewel Anderlecht terugkwam tot 3-3, mag Club Brugge zich kampioen van België noemen.

In de absolute slotfase van de wedstrijd mocht Dost nog even invallen. Hij loste Lang toen af. De andere Nederlander van Club, Chong, bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten.