Memphis ziet Barça niet als enige optie: 'Nog met geen enkele club akkoord'

Memphis ziet Barça niet als enige optie: 'Nog met geen enkele club akkoord'

21-05-2021 07:44
86

Memphis Depay bevestigt dat hij aan zijn laatste weken bezig is als speler van Olympique Lyon. De Oranje-international heeft zijn zinnen gezet op de stap naar een Europese topclub. Onder meer FC Barcelona heeft interesse.

Memphis loopt uit zijn contract bij Lyon, waarvoor hij zondag tegen OGC Nice zijn laatste wedstrijd speelt. "Barcelona toont interesse in mij", erkent de 27-jarige aanvaller in gesprek met L'Équipe. "Maar zij zijn niet de enige. Op dit moment is er nog met geen enkele club een akkoord."

Wedden

Meer odds

Memphis wil zich eerst richten op het EK met het Nederlands elftal. "De beslissing over mijn toekomst verdient enige reflectie." Hij verwacht dat onderhandelingen probleemloos zullen verlopen, hoewel hij heeft gebroken met zijn management SEG. "Ik ben transfervrij, dus de onderhandelingen zouden niet zo moeilijk moeten zijn. Zelfs mijn moeder zou dat kunnen…"

De oud-speler van PSV vertrekt met pijn in het hart bij Lyon. Hij ging begin 2017 aan de slag bij de Franse club na een teleurstellend avontuur bij Manchester United. "Ik ben hier veranderd, ik ben hier volwassen geworden. Ik ben een man geworden. Ik kijk terug op een prachtige periode. De mooie herinneringen hier zal ik noot vergeten, net als de vriendschappen. Dit was mijn thuis."

"Ik heb een leeuw op mijn rug, dus Lyon en ik waren voor elkaar gemaakt", doelt Memphis op zijn tatoeage en het clublogo van Les Gones. "Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze om hier naartoe te komen. Ik overweeg een tatoeage te laten zetten voor Lyon, een herinnering met een datum."