Club Brugge neemt Ajax als voorbeeld bij reactie op ophef rond Noa Lang

Club Brugge neemt Ajax als voorbeeld bij reactie op ophef rond Noa Lang

21-05-2021 14:30
173

Club Brugge heeft gereageerd op de ophef rond Noa Lang. De aanvaller ligt onder vuur omdat hij 'liever dood dan een Sporting Jood' zong, kort nadat Club Brugge kampioen was geworden. Lang verwees naar aartsrivaal Anderlecht.

Via de officiële kanalen komt Club Brugge nu met een reactie. 'Boeren voor supporters van Club Brugge, kakkers voor supporters van KV Mechelen, Smurfen voor supporters van Genk, Joden voor supporters van Anderlecht, het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door supporters van de ploeg zelf aangenomen worden', aldus Club Brugge.

Wedden

Meer odds

Club Brugge wijst nu naar Ajax, waar Lang hiervoor actief was. 'Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax en gaf al verschillende malen aan ook supporter te zijn van die ploeg. Ajax Amsterdam draagt de geuzennaam joden met trots. Als Noa Lang gisterenavond na het behalen van de landstitel mee zong met onze supporters dan is daar geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld.'

'Noa wilde op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is. Club draagt inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. De hele Club-familie hoopt op een positieve manier de titelviering te kunnen verderzetten', vervolgt de club.