Kraay jr. stelt Oranje-wissel voor: De Roon heeft het gewoon niet laten zien

Kraay jr. stelt Oranje-wissel voor: "De Roon heeft het gewoon niet laten zien"

06-06-2021 20:51
57

Hans Kraay jr. opteert voor een wissel bij het Nederlands elftal. Niet Marten de Roon, maar Ryan Gravenberch moet in de basis staan op het EK.

De Roon heeft de afgelopen wedstrijden geen goede indruk gemaakt bij het Nederlands elftal. Hij leed dertien keer balverlies in de eerste helft. Kraay jr. zegt bij ESPN dat hij de kritiek begrijpt. "Als ik de bondscoach een beetje zie, denk ik niet dat hij alles op z'n kop gooit. De Ligt komt terug en verder doet hij niet veel, denk ik", zegt Kraay jr.

"Ik ben een voorstander van De Roon. Ik vind dat hij te vaak wordt uitgelachen en dat mag niet met iemand die zo goed speelt in Italië. Frenkie de Jong heeft bij FC Barcelona vaak op de plek van De Roon gespeeld en hij ging dan nog diep ook", zegt Kraay jr., die een wissel voorstelt. "Ik zou Gravenberch brengen voor De Roon, gewoon lekker in de basis. Voetbal in de ploeg. Als je toch drie centrale verdedigers achter je hebt, kun je toch voetbal in de ploeg hebben?"

"De Roon heeft het gewoon niet laten zien. Iedere voetballer die een beetje intelligent is kan toch wel op een driemansmiddenveld spelen met drie mensen in z'n rug en twee wingbacks? De Roon had dertien keer balverlies. Zijn bijnaam is De Golfbreker. Hij is er om ballen af te pakken, maar hij pakt niet zoveel ballen af op dit moment."