'Situatie voor ADO steeds nijpender: club kan verplichtingen niet meer voldoen'

'Situatie voor ADO steeds nijpender: club kan verplichtingen niet meer voldoen'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 12:50ma 21-06-2021 om 12:50

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 12:50ma 21-06-2021 om 12:50

De financiële situatie bij ADO Den Haag is zeer kritiek. De advocaat van de Haagse club liet maandag tijdens een tweede kort geding tegen eigenaar United Vansen weten dat er niet meer aan lopende betalingsverplichtingen kunnen worden voldaan.

De schulden van ADO lopen verder op en de situatie is zeer kritiek, zo tekent De Telegraaf op uit de mond van de advocaat. Bepaalde betalingsverplichtingen kunnen niet meer worden voldaan en de twee miljoen euro die het Chinese bedrijf ADO nog schuldig is, is nog niet betaald.

United Vansen eist echter dat de rechter die vordering afwijst en stelt dat ADO de rechter tijdens een eerste kort geding verkeerd heeft geïnformeerd over de financiële omstandigheden in de club. De Residentieclub zegt echter dat de Chinezen hetzelfde doen door 'bewust onjuist te citeren uit de overeenkomst'.

Om de situatie te verbeteren legde ADO al beslag op de aandelen van United Vansen, maar gezien dit tweede korte geding is die procedure opgeschort. De club wil wachten op de uitspraak van de rechter, die op 5 juli schriftelijk zal volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws