Jörgensen licht Denen in over situatie: 'Feyenoord kon me al acht keer verkopen'

Jörgensen licht Denen in over situatie: 'Feyenoord kon me al acht keer verkopen'

26-06-2021 21:45 Laatste update: 22:16
79

Nicolai Jörgensen heeft in Denemarken tekst en uitleg gegeven over zijn situatie. De Deense spits is op weg naar de uitgang en traint voorlopig apart, heeft kersvers hoofdtrainer Arne Slot besloten na een eerste gesprek tussen de twee.

Slot liet onlangs weten dat zowel Jörgensen als hij eerlijk was geweest. "Hij vroeg mij wat mijn plannen zijn", blikt laatstgenoemde terug in gesprek met de Deense krant BT. "Ik vertelde hem dat ik hier al vijf jaar zit en dat Feyenoord afgelopen winter al van plan was om me te verkopen. We zouden het deze zomer opnieuw aankijken, maar zolang ik Feyenoord-speler ben, zal ik mijn contract respecteren en alles geven wat in mijn mogelijkheden ligt. De trainer respecteerde mijn eerlijkheid."

Het betekende echter dat Jörgensen voorlopig niet deel zal nemen aan de groepstraining. "De trainer wilde zich liever focussen op de 22 spelers die hij zeker tot zijn beschikking zou hebben. Met alle respect: het was volgens hem beter als ik met een fysiektrainer zou trainen, om fit te blijven voor het geval zich een transfer aandient. Het is een volstrekt normale procedure", verduidelijkt de Eredivisie-topscorer van het seizoen 2016/2017.

Niet gezakt voor fysieke tests
Links en rechts ging het verhaal rond dat Jörgensen de fysieke tests op de eerste trainingsdag niet had gehaald. De spits ontkent dit echter ten stelligste. "Het was niet eens een test waar je voor kunt slagen of zakken. De technische staf wilde gewoon zien hoe iedereen ervoor stond, om te kunnen bepalen hoe iedereen er in december aan toe zou zijn", aldus Jörgensen, die vier keer drie minuten moest lopen en qua resultaten in de middenmoot eindigde. "Achter de middenvelders, die natuurlijk sowieso meer lopen dan de aanvallers."

De blessuregevoelige Deen baalt dan ook stevig van de kritiek van Willem van Hanegem. "Hij is altijd ziek, zwak of misselijk en als hij een blauwe nagel heeft kan hij niet spelen", schamperde De Kromme onlangs. "Hij is nota bene een Feyenoorder", reageert Jörgensen. "Misschien moet hij degene respecteren die naar zijn club is gekomen en heeft bijgedragen aan het landskampioenschap (in 2017, red.). In plaats van te blijven focussen op de afgelopen twee, drie jaar. Want er zijn zóveel redenen waardoor ik al die blessures op heb gelopen."

De kritiek op zijn hoge salaris vindt Jörgensen ook onterecht. "Het is geen geheim dat ik één van de beter betaalde spelers ben. Maar als je het omdraait: Feyenoord heeft ook acht keer de kans gehad om mij te verkopen, aan een club waar ik nóg meer had kunnen verdienen. Ik heb het recht om boos te zijn, maar ik heb nooit geklaagd." De Deen benadrukt echter dat geld absoluut niet zijn belangrijkste drijfveer is. "Ik ben altijd dolgelukkig geweest bij Feyenoord en ik zou mijn tijd hier voor geen goud in willen ruilen."