Wenger wijst naar Van Boekel: 'De VAR heeft de scheidsrechter in de steek gelaten'

Wenger wijst naar Van Boekel: 'De VAR heeft de scheidsrechter in de steek gelaten'

07-07-2021 23:52
96

Danny Makkelie heeft zijn stempel op de halve EK-finale tussen Engeland en Denemarken gedrukt: de arbiter uit Dordrecht kende in de verlenging een penalty toe aan de Engelsen, die hierdoor de eindstrijd hebben bereikt. Analist Arsène Wenger heeft zijn vraagtekens bij de beslissing van Makkelie geplaatst en begrijpt ook niet waarom VAR Pol van Boekel niet ingreep.

Het beslissende moment vond aan het einde van de eerste verlenging plaats: Raheem Sterling ging in het strafschopgebied naar de grond, Makkelie wees naar de stip en Van Boekel ondersteunde die beslissing. "No penalty", oordeelde Wenger echter bij beIN Sports. "En ik begreep ook niet waarom de VAR niet aan de scheidsrechter heeft gevraagd of hij nog even wilde kijken. Want op zo'n moment is het van cruciaal belang dat de scheidsrechter volledig zeker is van zijn zaak."

De oud-manager van Arsenal kreeg na zijn betoog de vraag of Van Boekel de Denen in de steek had gelaten. "Nou, ik denk dat hij de scheidsrechter in de steek heeft gelaten...", aldus de counterende Wenger. "Het was lastig voor de scheidsrechter, hij had de kans moeten krijgen om er nogmaals naar te kijken."