Kuyt wijst naar De Boer: 'Dan had Berghuis niet naar Ajax hoeven gaan'

Kuyt wijst naar De Boer: 'Dan had Berghuis niet naar Ajax hoeven gaan'

12-07-2021 20:12
263

Dirk Kuyt is teleurgesteld in Steven Berghuis. Het clubicoon van Feyenoord ziet niet graag dat de vleugelaanvaller naar Ajax vertrekt en denkt dat het EK daar ook een rol in heeft gespeeld.

Bondscoach Frank de Boer opteerde tijdens het eindtoernooi voor een formatie met twee aanvallers en dus viel Berghuis als rechtsvoor buiten de boot. "Als Frank op het EK niet voor 5-3-2, maar 4-3-3 had gekozen, had Berghuis de Dumfries van het toernooi kunnen worden", zegt Kuyt tegen De Telegraaf. "Dan had hij Oranje-uitblinker kunnen zijn."

Als dat gelukt was, had de aanvaller volgens Kuyt een hele andere keuze gemaakt. "Hij verkeerde voor het EK in een geweldige vorm en heeft het in het systeem met drie aanvallers bij het Nederlands elftal goed gedaan. Had hij dit EK alles en goed gespeeld, dan zou hij er in Europa veel beter opstaan en zou hij niet naar Amsterdam hoeven gaan."

De gewezen spits zegt wel begrip op te brengen voor de handelswijze van Ajax. "Ik vind hem op zijn positie de beste speler in de Eredivisie. Er is geen rechtsbuiten met – aanvallend gezien – zó veel rendement. En als je hem dan voor die prijs kunt kopen, dan snap ik dat heel goed."