'RvC's Ajax en Feyenoord kwamen eraan te pas voor gulden Berghuis-middenweg'

'RvC's Ajax en Feyenoord kwamen eraan te pas voor gulden Berghuis-middenweg'

13-07-2021 06:55
186

De transfersoap rondom Steven Berghuis leek even uit te lopen op een arbitragezaak, maar de hogere organen van Feyenoord en Ajax hebben dat voorkomen, meldt De Telegraaf. De commissarissen van beide clubs hebben toenadering gezocht om een oplossing te vinden.

De te betalen transfersom was het grootste struikelblok: Ajax wees naar de clausule van vier miljoen euro in het contract van Berghuis, maar Feyenoord wilde een hoger bedrag uit het vuur slepen. Alle betrokken partijen leken een arbitragezaak met vertrouwen tegemoet te zien, maar de RvC's van beide clubs wilden het niet zover laten komen, bericht De Telegraaf. Zij vonden het niet in het belang van beide clubs om te veel olie op het vuur te gooien. Op hun initiatief werd er uiteindelijk een gulden middenweg gevonden.

Ajax maakt in totaal 5,5 miljoen euro over naar Feyenoord: bovenop de transfersom van vier miljoen komt een bedrag van 1,5 miljoen euro aan bonussen. Bovendien heeft Feyenoord bij een eventuele doorverkoop recht op een deel van de transfersom. In Amsterdam ligt een vierjarig contract klaar voor Berghuis, die na zijn vakantie gepresenteerd zal worden. Dan wordt hij na Henk Groot, Jan Everse en Arnold Scholten de vierde speler die Feyenoord direct verruilt voor Ajax.