Berghuis hard op weg naar Ajax: 'Ik zie hem niet als een echte Feyenoorder'

Berghuis hard op weg naar Ajax: 'Ik zie hem niet als een echte Feyenoorder'

13-07-2021 09:40
179

Mario Been begrijpt het ongenoegen bij Feyenoord-supporters over de gevoelige transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De 29-jarige aanvaller sluit na zijn vakantie aan in Amsterdam, waar een vierjarig contract voor hem klaarligt.

De overstap van Berghuis zorgt voor felle reacties bij de achterban van Feyenoord. Maandag circuleerden er video's op social media van Berghuis-shirts die werden verbrand. "Ik begrijp de Feyenoord-supporters. In mijn tijd was het ondenkbaar om naar Ajax te gaan", reageert Been voor de camera van ESPN.

"Maar ik zie Berghuis niet als een echte Feyenoorder", voegt de oud-international eraan toe. "Hij is vijf jaar geleden binnen komen wandelen vanuit Watford, heeft enorm goed werk geleverd, maar is niet echt een Feyenoord-exponent zoals in mijn tijd Ben Wijnstekers, Sjaak Troost en ik waren."

Berghuis krijgt hoe dan ook alle credits van Been. "Dat verdient hij, want ik vind dat hij echt heel belangrijk is geweest voor Feyenoord. Maar hij heeft ook weleens geroepen dat hij nooit een binnenlandse transfer gaat maken. Dat blijkt dan weer anders te liggen. En dan ook nog naar Ajax, de grootste concurrent van Feyenoord. En voor een minimaal bedrag (5,5 miljoen euro, red.). Dat is wat de Rotterdamse supporter enorm steekt."