Feyenoord maakt Berghuis-transfer ook bekend: 'We willen hem bedanken'

Feyenoord maakt Berghuis-transfer ook bekend: 'We willen hem bedanken'

16-07-2021 16:56
103

Steven Berghuis gaat naar Ajax en de transfer is zowel door de Amsterdammers als door Feyenoord bekend gemaakt. Het bericht dat de Stadionclub op de socials plaatste is erg zakelijk.

De boodschap die bij het bericht hoort is dat Berghuis 'vertrekt bij Feyenoord'. De naam van Ajax wordt alleen in het bericht op de website vermeld, waar geschreven wordt dat de vleugelaanvaller 'ervoor gekozen heeft' om naar de Johan Cruijff Arena te vertrekken. Hij had nog een contract voor een jaar in De Kuip en is voor een bedrag van rond de vijf miljoen euro vertrokken.

Op sociale media wordt met name gereageerd op de laatste zin van het statement dat Feyenoord naar buiten bracht. Er valt te lezen dat Feyenoord 'Steven Berghuis bedankt voor alles wat hij voor de club heeft betekend'. Deze zin had er volgens veel supporters van de club uit Rotterdam-Zuid, die woest zijn over zijn vertrek, niet bij hoeven staan.

De Apeldoorner is naar Ajax vertrokken omdat hij daar voor prijzen wil spelen, in de Champions League actief kan zijn en in beeld kan blijven voor het Nederlands elftal. Dat zei hij op de website van zijn nieuwe club. De transfer is nog niet helemaal rond, maar het principe-akkoord is door beide clubs naar buiten gebracht.