'Pochettino en technische staf PSG moeten Messi afremmen in eerste dagen'

'Pochettino en technische staf PSG moeten Messi afremmen in eerste dagen'

11-08-2021 11:11 Laatste update: 11:39
37

De kans is klein dat Lionel Messi debuteert in de eerstvolgende wedstrijd van Paris Saint-Germain. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Mauricio Pochettino tegen Strasbourg, naar alle waarschijnlijkheid nog zonder de Argentijnse nieuwkomer.

Messi wordt woensdag gepresenteerd in het Parc de Princes en traint donderdag voor het eerst mee. Het competitieduel met Strasbourg - zaterdag om 21.00 uur - komt te vroeg. Messi heeft geen voorbereiding gehad: deze zomer won hij met Argentinië de Copa América en liep hij uit zijn contract bij FC Barcelona.

Volgens de Argentijnse tak van ESPN wilde Messi zelf wél graag in actie komen tegen Strasbourg. Pochettino en zijn staf, die fitheid hoog in het vaandel hebben staan, vinden dat geen goed idee. De competitiewedstrijd in het Parc des Princes wordt waarschijnlijk aangegrepen om de 34-jarige Argentijn te presenteren aan het publiek.

Kort na het nieuws van ESPN liet Messi zich bij zijn presentatie uit over zijn fitheid. Hij lijkt niet meteen alles op alles te zetten voor een snel optreden in het shirt van PSG. "Ik heb vakantie gehad, een maand niet gespeeld, ik moest me in mijn eentje voorbereiden, het is lastig om nu al een datum te bepalen."

Messi gaat het shirt met rugnummer 30 dragen bij PSG. Mogelijk haalt hij de wedstrijd van volgende week vrijdag tegen Stade Brest wel.