Invaller Kepa bezorgt Chelsea de Super Cup na strafschoppenserie

11-08-2021 23:50 Laatste update: 23:51
42

Chelsea heeft na de Champions League ook de UEFA Super Cup gepakt. De wedstrijd werd gespeeld op het Windsor Park in Belfast en werd pas na strafschoppen beslist. Invaller Kepa Arrizabalaga was de held in de strafschoppenserie.

De wedstrijd om de Super Cup wordt jaarlijks gespeeld en gaat tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League. Chelsea versloeg Manchester City in de finale van de Champions League en in de eindstrijd van de Europa League was Villarreal te sterk voor Manchester United.

Met Hakim Ziyech in de basis begon Chelsea aan de strijd om de Super Cup. De Londenaren zetten volle bak druk en kregen na zes minuten een grote kans via Timo Werner, die zijn draai nog niet heeft gevonden bij Chelsea. Het grootste gevaar bleef van Chelsea komen en dus was het wachten op de 1-0. Die viel na 27 minuten en werd op aangeven van Kai Havertz gemaakt door Ziyech. De Marokkaan schoot de bal van dichtbij binnen.

Op een grote kans van Boulaye Dia creërde Villarreal amper iets in de eerste helft. Chelsea liet na om de voorsprong nog voor de pauze te verdubbelen. Ziyech haalde het einde van de eerste helft niet. Hij raakte geblesseerd bij een corner, vermoedelijk gaat het om een schouderblessure. Vlak voor het rustsignaal raakte Alberto Moreno namens Villarreal de lat. Het zat Villarreal ook in de tweede helft niet mee. Weer raakte Moreno het aluminium.

Pas na een uur spelen bood Villarreal serieus partij aan Chelsea, dat niet meer gevaarlijk was. De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd en werd gemaakt door Moreno, die voorheen pech had. Hij rondde af na een flitsende aanval.

Verlenging
Omdat er in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord werd, moest er een verlenging van twee keer vijftien minuten aan te pas komen. Daarin kreeg Chelsea de grootste kans, maar ook hier werd niet gescoord. Tuchel besloot vlak voor de strafschoppenserie een 'Van Gaaltje' te doen door keeper Edouard Mendy te wisselen voor Kepa Arrizabalaga.

De uitgeputte Havertz miste de eerste strafschop nog, maar Chelsea herstelde de schade en zag Kepa ook een inzet tegenhouden. Beide teams hadden stalen zenuwen en faalden maar niet. Raúl Albiol deed dat wel. Hij zag zijn strafschop worden gekeerd door Kepa.