Memphis laakt gebrek aan creativiteit bij Oranje: 'Er moet meer uitkomen'

Memphis laakt gebrek aan creativiteit bij Oranje: 'Er moet meer uitkomen'

02-09-2021 07:12 Laatste update: 07:20
44

Memphis Depay is teleurgesteld na het gelijkspel van Oranje op bezoek in Noorwegen (1-1). Volgens de speler van FC Barcelona ontbrak het bij het Nederlands elftal aan het creëren van de kansen.

"We hebben de kwaliteiten wel, maar we toonden niet genoeg lef", vertelt Memphis na afloop van de wedstrijd aan de NOS. "Misschien lukte het gewoon niet, ik weet het niet. We hebben wel creatieve spelers, maar er moet meer uitkomen. Ook bij mij."

De aanvaller zag dat Frenkie de Jong wel iets creëert tussen de linies en stelt dat meer spelers dat moeten doen. "We maakten de ruimtes tussen de linies heel klein." In de slotfase van de wedstrijd besliste Denzel Dumfries de wedstrijd nog bijna in het voordeel van Oranje.

"Zoals je zag, kon hij er op het laatste moment nog zomaar in vallen. Daarom moet je nooit opgeven. Ik weet van mezelf ook dat ik uit het niets kan scoren", stelt Memphis, die zegt nog niet te wanhopen. "Gelukkig is er (door het gelijkspel van Turkije red.) nog niks weggegooid. We moeten aan de bak en opstaan."