Jahanbakhsh en co. doen Advocaats Irak de das om in WK-kwalificatie

07-09-2021 22:06 Laatste update: 22:09
25

Dick Advocaat heeft voor het eerst een wedstrijd verloren als bondscoach van Irak. Zijn ploeg verloor in Doha (Qatar), waar Irak zijn thuiswedstrijden afwerkt, met 0-3 van Iran. Alireza Jahanbakhsh was een van de doelpuntenmakers.

Jahanbakhsh scoorde al na twee minuten en bezorgde Advocaat en zijn ploeg daarmee een dramatische start. Het land was daarna niet in staat om de achterstand om te buigen. Mehdi Taremi en Ali Gholizadeh bepaalden de eindstand in de tweede helft op 0-3.

Irak moet meteen een forse inhaalslag maken. Het speelde onlangs nog knap gelijk tegen Zuid-Korea, maar de achterstand op koploper Iran is al na twee wedstrijden vijf punten. Alleen de nummers één en twee gaan naar het WK in Qatar.

Advocaat speelt met Irak ook nog tegen de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk, Syrië en Libanon.