Schmidt teleurgesteld in gelijkspel: 'We verdienden de overwinning meer'

Schmidt teleurgesteld in gelijkspel: 'We verdienden de overwinning meer'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 07:00vr 17-09-2021 om 07:00

PSV-trainer Roger Schmidt is tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg tegen Real Sociedad, maar is teleurgesteld in het gelijkspel. De Eindhovenaren pakten in de eerste helft een voorsprong, gaven die uit handen en knokten zich na rust naar een punt tegen de Spaanse nummer vier.

"We speelden een goede wedstrijd", stelt Schmidt in gesprek met Veronica. "We hebben onze kwaliteiten getoond en we verdienden de overwinning meer dan Real Sociedad. We deden ons best om die derde goal te maken. Het is wat ongelukkig dat dat niet is gelukt."

In de eerste helft kwam PSV na een goede aanval op voorsprong, maar gaf die door matig verdedigen al snel weer uit handen. Dat zag ook Schmidt. "Die twee goals gaven we ook eenvoudig weg. Normaal gesproken zijn we goed in het verdedigen van voorzetten, maar vandaag niet. We moeten het accepteren zoals het is, ik denk dat we ons daarna goed herstelden."

De Duitse oefenmeester verbaasde menigeen door vlak voor tijd Cody Gakpo te wisselen. "Ik wilde verse energie in de ploeg brengen", verklaart Schmidt. "Bruma kan kansen creëren door zijn snelheid. Cody speelde goed, maar hij was vermoeid en ik moet voor hem zorgen", besluit de PSV-trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws