Jong Oranje-voorselectie bekend: 33-koppige selectie, Geertruida keert terug

Jong Oranje-voorselectie bekend: 33-koppige selectie, Geertruida keert terug

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 13:40vr 17-09-2021 om 13:40

Laatste update: vrijdag 17 september 2021 om 14:01vr 17-09-2021 om 14:01

Bondscoach Erwin van de Looi heeft zijn 33-koppige voorselectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Zwitserland en Jong Wales. Lutsharel Geertruida keert na een blessure terug in de selectie.

Verder is de voorselectie intact gebleven, vergeleken met die van vorige maand. Toen liet Van de Looi vijftien spelers debuteren. Die zijn ook nu weer opgeroepen. Dus ook Jeremie Frimpong. De Nederlander, die ook voor Engeland en Ghana kan uitkomen, maakte tegen Jong Moldavië zijn debuut voor de beloften van het Nederlands elftal. De back van Bayer Leverkusen woont sinds zijn zevende buiten Nederland, maar is vastberaden om uit te komen voor Oranje.

Jong Oranje speelt op 8 oktober in Laussane het EK-kwalificatieduel met Jong Zwitserland. Vier dagen later volgt in Nijmegen de thuiswedstrijd tegen Wales. Tien dagen geleden speelde het 'nieuwe' Jong Oranje zijn eerste wedstrijd sinds het EK. In De Adelaarshorst won de ploeg van Van de Looi met 3-0 van Jong Moldavië. De definitieve selectie wordt op vrijdag 1 oktober bekend. 

De ploeg van Van de Looi staat na één duel derde in Groep E. Koploper is Jong Zwitserland met zes punten uit twee wedstrijden. Jong Wales volgt op de tweede plaats met vier punten uit twee duels.

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws