Van Nistelrooij vol lof over 'uitmuntende' PSV-uitblinker: 'Sky is the limit'

21-10-2022 10:05
41

Ruud van Nistelrooij is lyrisch over Xavi Simons. Het negentienjarige toptalent van PSV liet donderdagavond een goede indruk achter in de verloren Europa League-wedstrijd tegen Arsenal (1-0).

Van Nistelrooij sprak na afloop zijn bewondering uit bij ESPN en ook op de persconferentie, ten overstaan van de Nederlandse en Engelse pers, stak hij de loftrompet. "Xavi kwam begin dit seizoen naar PSV als een negentienjarige jongen die nog niet veel had gespeeld op het hoogste niveau", stipt de PSV-trainer aan. "Hij heeft natuurlijk ervaring opgedaan bij grote clubs (FC Barcelona en Paris Saint-Germain, red.), maar hij speelde niet week in, week uit."

"Dus het is geweldig om te zien hoe snel zijn ontwikkeling gaat", vervolgt Van Nistelrooij, die in het Emirates Stadium genoot van zijn pupil. "Hij gaat van Eredivisie-wedstrijden naar een Europa League-wedstrijd die ook een Champions League-wedstrijd had kunnen zijn met Arsenal als tegenstander. Hij heeft het uitmuntend gedaan. Als je negentien jaar oud bent en je kunt zó spelen... The sky is the limit."