Van Nistelrooij verklaart reserverol Sangaré: 'Moet weer voor z'n plek gaan'

09-04-2023 07:27
27

Ruud van Nistelrooij heeft toegelicht waarom Ibrahim Sangaré zaterdag op de bank zat bij PSV. De 25-jarige middenvelder werd gepasseerd voor het Eredivisie-duel met Excelsior (4-0).

"Meer jongens hebben in deze situatie gezeten. Je moet gewoon weer voor je plek gaan. Ibrahim is een hele belangrijke speler voor ons, dat weet iedereen", vertelt Van Nistelrooij. Toch zette hij de Ivoriaan dus op de bank. "Je kijkt per wedstrijd naar wat er gevraagd wordt. Dat hebben al veel jongens meegemaakt dit seizoen en die hebben allemaal goed gereageerd. Dat is ook het verhaal van vandaag."

Wedden

Meer odds

De voormalig topspits gaf vervolgens nog iets meer uitleg. "Ik wilde met Fabio Silva vanaf links spelen en met Xavi Simons op tien, die ik dicht bij Luuk wilde hebben omdat Excelsior met vijf verdedigers speelt. Je kijkt dan naar de tegenstander en ik vond Érick Gutiérrez en Joey Veerman voor deze wedstrijd de beste keuze."

Kenneth Perez plaatste toch enkele vraagtekens bij de beslissing om Sangaré te passeren. "Financieel gezien is het denk ik niet heel slim om Sangaré eruit te halen. Er zijn genoeg domme Engelse clubs die deze zomer een astronomisch bedrag voor hem willen neerleggen. Om nu aan het einde van het seizoen twijfel over hem te hebben, ik weet niet of dat zo handig is."