'Ajax had kunnen winnen, maar Bergwijn was compleet de weg kwijt'

01-05-2023 12:22
147

Steven Bergwijn was 'compleet de weg kwijt' in de finale van de KNVB Beker. Dat stelt Willy van de Kerkhof voor de camera van VoetbalPrimeur. Het opvallende gedrag van de Ajacied, tegen zijn oude club PSV, stond niet op zichzelf, zag zijn broer René.

Bergwijn leidde de enige Ajax-treffer in, maar had ook zelf kunnen scoren als hij na rust niet juichend op Brian Brobbey af was gerend. "Dat komt doordat hij met andere dingen bezig was dan voetballen", verklaart Van de Kerkhof tegenover deze website. "Als hij zich concentreert en niet zo irritant had gedaan, was het een goal geweest en had Ajax gewonnen. Bergwijn was compleet de weg kwijt."

René van de Kerkhof ergerde zich tijdens de wedstrijd groen en geel aan het wangedrag van de spelers in De Kuip. "Als je ziet hoe ze zich gedragen tegen de scheidsrechter... Spelers moeten een voorbeeld zijn voor het publiek. Dit was schandalig. Tadic, Klaassen, Bergwijn, Berghuis en De Jong zijn voorbeeldspelers, maar dit was gewoon onwaardig en hoort niet op een voetbalveld thuis."

Bekijk het hele item met de Kerkhofjes!