Noorse trainer in beeld bij Ajax: 'Maakte Heracles van Noorwegen kampioen'

31 mei - 10:31 Laatste update: 10:33
69

Kjetil Knutsen zou een goede optie zijn voor de Eredivisie, vindt oud-speler Kaj Ramsteijn. In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur vertelt de oud-voetballer van onder andere Feyenoord en Sparta over de trainer van FK Bodø/Glimt die op het lijstje zou staan bij Ajax en ook een optie kan zijn voor PSV.

"Ik heb natuurlijk in Noorwegen gevoetbald ook", vertelt Ramsteijn in gesprek met hoofdredacteur Dennie van Laar en host Emile van de Sande. Ramsteijn kwam zelf drie jaar lang uit voor Aalesund in Noorwegen. "Wat hij daar heeft gedaan is echt ongelofelijk. Toen ik daar zat in 2017 speelden ze nog op het tweede niveau, maar nu is hij al meerdere malen kampioen geworden en Europese successen behaald. Met ook echt goed voetbal. Dat is net alsof je met Heracles Almelo kampioen wordt in Nederland, ook al liggen de verhoudingen iets anders."

Volgens De Telegraaf zou Knutsen op dit moment de grootste kandidaat zijn voor Ajax. Ook PSV zou bij hem uit kunnen komen, maar die hebben hem nog niet direct op de radar. In Eindhoven kennen ze Knutsen wel goed, aangezien ze twee keer tegen Bodø/Glimt moesten spelen in de Europa League afgelopen seizoen. De Noorse ploeg werd toen derde, maar een jaar eerder versloeg Knutsen met zijn ploeg AS Roma met 6-1, terwijl de Italianen het toernooi later wonnen.

Knutsen heeft nog een contract tot 2024 bij Bodø/Glimt, dus zal er een transfersom betaald moeten worden voor de Noor. Oud-voetballer Ramsteijn schoof in de laatste #DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur aan. Later wordt Gertjan Verbeek nog ingebeld om te praten over de chaos in Eindhoven en de grootse transferplannen bij Feyenoord. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!