Koeman onder de indruk van Hato: 'Geeft aan dat hij heel groot talent is'

17-11-2023 15:02
17

Ronald Koeman is zeer te spreken over Jorrel Hato. De Ajax-verdediger maakt ondanks zijn jonge leeftijd al een heel volwassen indruk, vertelt de bondscoach van het Nederlands elftal tijdens de persconferentie. 

"Een jongen van zeventien die heel volwassen is in zijn voetbal en zijn gedrag. Ik ben meer dan tevreden", stelt Koeman, die in gesprek ging met Hato over diens rol bij Ajax. "Je wilt graag dat een jonge speler zich aan de hand van een ervaren speler ontwikkelt. Hij zit in een situatie bij een club waar heel veel gebeurt en waar slechte resultaten behaald worden. Dat is moeilijk voor een jonge speler."

Wedden

Meer odds

"Dan heb je soms ervaring nodig naast je en die heeft hij niet", vervolgt Koeman. "Het is dus extra knap dat hij zich goed staande houdt. Dat bewijst dat hij een heel groot talent is." De keuzeheer geeft wel aan dat de zeventienjarige Ajacied niet zal starten in het EK-kwalificiatieduel met Ierland. Hato zou zich na het duel met de Ieren eigenlijk bij Jong Oranje melden, maar dat gaat niet door na de blessure van Lutsharel Geertruida.