Van 't Schip over Ajax-onderhandelingen Akpom: 'Voor mij een no go'

2 februari - 14:54 Laatste update: 15:12
19

Voor Ajax-trainer John van 't Schip was een vertrek van Chuba Akpom deze maand onbespreekbaar. De Engelse spits wilde graag naar Nottingham Forest, maar Van 't Schip is blij dat hij in Amsterdam is gebleven.

Nottingham gaf op Deadline Day plots gas voor Akpom en legde twee huurvoorstellen neer bij Ajax. De Premier League-laagvlieger wilde echter geen verplichte koopoptie in de deal opnemen. Daardoor trok Ajax de stekker uit de onderhandelingen.

Van 't Schip is daar niet rouwig om. "Voor mij was het duidelijk dat ik Chuba niet kwijt wil, omdat hij belangrijk voor ons is", stelt de trainer. "Aan de ene kant haal je iemand binnen (Henderson, red.) en tegelijkertijd laat je iemand gaan zonder er iets voor terug te halen. Dus voor mij was het een no go. En het was ook nog eens op uitleenbasis, dus daar wilden we sowieso niet aan meewerken. Als er een bedrag was betaald, was het een ander verhaal geweest. Maar ik ben er niet bijgeweest."

Van 't Schip had graag nog een ervaren kracht binnengehaald, maar dat lukte niet. "Misschien had het gekund als de huurlingen bij FC Porto verkocht zouden worden, maar dat is niet gebeurd", doelt hij op Jorge Sánchez en Francisco Coneição. "Dan is er ook geen geld om andere dingen te doen, dus dat is het verhaal."