Guardiola lyrisch: 'Veruit beste middenvelder ter wereld'

19 februari - 09:26
24

Pep Guardiola steekt de loftrompet over Rodri. Volgens de manager van Manchester City is de 27-jarige Spanjaard 'op dit moment veruit de beste middenvelder ter wereld'.

Rodri sleepte zaterdagavond een gelijkspel uit het vuur voor Manchester City in de Premier League-topper tegen Chelsea. Volgens Guardiola krijgen controleurs niet genoeg waardering. "Ze krijgen over het algemeen niet dezelfde waardering als nummers tien of aanvallers. Maar zo werkt dat. Aanvallende spelers staan door hun doelpunten veel meer in de schijnwerpers. Maar Rodri heeft altijd het vermogen gehad om belangrijke goals te maken."

De oud-speler van Atlético Madrid maakte vorig seizoen nog de winnende treffer in de Champions League-finale tegen Internazionale. "Hij is een ongelooflijke speler. Ik vind hem veruit de beste middenvelder van de wereld op dit moment. Hij heeft alles in huis wat een middenvelder goed maakt. Wat een aankoop", aldus Guardiola. "Wat City de afgelopen jaren heeft gedaan, was zonder hem moeilijk geweest."