Xavi ziet 'vleugje Messi': "Maar moeten niet vergelijken met beste speler ooit"

9 maart - 15:40
2

Xavi probeert weg te blijven van vergelijkingen tussen Lamine Yamal en Lionel Messi. Net als de Argentijnse wereldster drukt Yamal al op jonge leeftijd zijn stempel op het spel van FC Barcelona.

De zestienjarige rechtsbuiten was vrijdag de matchwinner tegen Real Mallorca met een heerlijke uithaal (1-0). Het was zijn derde doelpunt in de laatste vier La Liga-duels. Het gaat snel met Yamal. Zo snel, dat Xavi werd gevraagd of hij vergelijkbaar is met Messi. "Er zitten geen voordelen aan iemand vergelijken met Messi", benadrukt de coach, voordat hij toch iets prijs geeft. "Yamal wordt er niet beter van, maar er zijn momenten waar ze op elkaar lijken."

Wedden

Meer odds

Xavi ziet dat Yamal, net als Messi, vanaf de rechterkant graag naar binnensnijdt. "Er zit een vleugje Messi in hem", erkent Xavi. "Maar het is niet goed om ze te vergelijken, want hij zal het altijd verliezen van de beste speler in de geschiedenis van het voetbal." Volgens MARCA zou Paris Saint-Germain liefst tweehonderd miljoen willen betalen voor Yamal, maar Barça wil zijn nieuwe goudhaantje niet laten gaan.