Guardiola verrast door uitspraken Sterling: 'Mahrez klaagt ook niet'

Guardiola verrast door uitspraken Sterling: 'Mahrez klaagt ook niet'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 19:54vr 15-10-2021 om 19:54

Dat Raheem Sterling in de media zijn beklag deed over zijn gebrek aan speeltijd bij Manchester City, valt niet goed bij Pep Guardiola. De manager is verbaasd door de uitspraken van de 26-jarige vleugelaanvaller, die aangaf dat hij openstaat voor een transfer.

"Ik wist van niks en ik denk de club ook niet", reageert Guardiola op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Burnley van zaterdag. "Hij is onze speler, hopelijk wordt hij weer een belangrijke speler voor ons. Riyad Mahrez speelt weinig en klaagt niet, João Cancelo klaagt ook niet. Ik kan spelers geen garanties bieden over het aantal speelminuten, ze moeten de voeten maar laten spreken op het veld. Niet alleen Raheem, elke speler."

Sterling speelt sinds 2015 voor Manchester City en was de voorbije jaren een belangrijke kracht. Deze jaargang staat de teller echter pas op twee basisplaatsen in de Premier League. Dat de Engels international daar van baalt, begrijpt Guardiola. "Ik was zelf een speler en begrijp het volledig. Ik wilde ook spelen. Wat ik wil van Raheem en iedere andere speler is dat ze blij zijn om hier te zijn. Als dat niet het geval is, moet hij de beste beslissing maken voor hemzelf en zijn familie."

Sterling is bij de Engelse kampioen het slachtoffer van de doorbraak van Phil Foden en de komst van Jack Grealish. Spaanse media linkten hem al aan een overstap naar FC Barcelona, mogelijk via een ruildeal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws