Voormalig MVV-voorzitter fileert gemeente na rellen tegen Roda: 'Dieptriest'

Voormalig MVV-voorzitter fileert gemeente na rellen tegen Roda: 'Dieptriest'

01-11-2021 17:47
28

De derby tussen MVV Maastricht en Roda JC van vorige week vrijdag werd gestaakt, omdat het op de tribunes van De Geusselt compleet uit de hand liep. Meerdere stewards en politieagenten raakten gewond, na misdragingen van de supporters. Oud-MVV-voorzitter Bert Kersten is woest, ook op de Gemeente Maastricht.

"De gemeente weet al jaren dat het stadion verouderd is en moet haar verantwoording nemen. Het is diep en diep triest wat er is gebeurd", zo vertelt Kersten in gesprek met 1Limburg. De Gemeente Maastricht is eigenaar van het stadion en na de rellen in 2017, toen de supporters ook met elkaar op de vuist gingen, hadden de veiligheidsvoorzieningen verbeterd moeten worden. 

"We hebben toch moeten leren van het verhaal van een aantal jaren geleden?", zo vervolgt Kersten, die afgelopen vrijdag aanwezig was in het stadion. "Er was echt een goeie sfeer. Spelers van beide clubs en de scheidsrechter gingen goed met elkaar om. Het was een sportieve wedstrijd. Een kleine groep mensen heeft het verziekt voor de rest."

Niet alleen de gemeente is verantwoordelijk, maar ook MVV zelf. Kersten stelt dat de club meer had moeten doen om de problemen te voorkomen, maar de Keuken Kampioen Divisie-club heeft niet de financiële middelen om dat te realiseren. "Er had betere fouillering moeten zijn bij de ingang en de veiligheid in de grachten was onvoldoende gewaarborgd. Daarom moeten allebei de partijen met elkaar in gesprek gaan. Er moeten daden volgen."