Vervelende avond in Monaco: 0-0 en nóg twee blessures voor PSV

Vervelende avond in Monaco: 0-0 en nóg twee blessures voor PSV

04-11-2021 20:33 Laatste update: 20:39
143

PSV heeft geen revanche kunnen nemen voor de Europese thuisnederlaag tegen AS Monaco. De Eindhovenaren kwamen in een saaie wedstrijd in het Prinsdom niet verder dan 0-0 én raakten met Yorben Vertessen en Carlos Vinícius nog eens twee aanvallend ingestelde krachten kwijt.

De Eindhovenaren moesten het al stellen zonder Noni Madueke, Davy Pröpper, Mario Götze en Cody Gakpo en speelden met rechtsback Philipp Mwene in een meer vooruitgeschoven rol. Vinícius kreeg vroeg in de wedstrijd de eerste kopkansen, maar had het vizier niet op scherp staan. PSV was voor zijn aanvallende impulsen vooral aangewezen op Vertessen, die pal voor rust echter de strijd moest staken: Bruma verving de Belg.

Wedden

Meer odds

PSV opende de tweede helft met een gevaarlijke schuiver, terwijl Joël Drommel aan de overkant van zijn lijn moest om landgenoot Myron Boadu af te stoppen. Na een klein uur spelen viel ook Vinícius weg: de Braziliaan greep naar zijn hamstring en stond zijn plekje af aan de net weer herstelde Ritsu Doan. Kort daarna creëerde Monaco zijn enige grote kans van de avond. Aurélien Tchouaméni kopte de bal voorbij Drommel, die echter op de lijn werd gered door André Ramalho.

Het bleef ploeteren geblazen in Monaco. Ook Philipp Max en Erick Gutiérrez – die na lange tijd weer eens in de basis mocht beginnen – kampten met fysieke klachten, maar konden de wedstrijd uitspelen. Monaco hoefde ook niet meer zo nodig en nam genoegen met een 0-0, waardoor het in ieder geval qua onderling resultaat in het voordeel is tegen PSV.

Goed nieuws kwam er echter uit Baskenland. Concurrent Real Sociedad liet verrassend twee punten liggen tegen het vooraf nog puntloze Sturm Graz. PSV is nog volop in de race om de belangrijke eerste plek: de achterstand op AS Monaco is drie punten, Real Sociedad staat twee punten voor.