Xavi hanteert denkwijze Guardiola bij Barça: 'Maar hij is niet mijn erfgenaam'

Xavi hanteert denkwijze Guardiola bij Barça: 'Maar hij is niet mijn erfgenaam'

09-11-2021 11:47 Laatste update: 11:49
29

Pep Guardiola denkt dat Xavi Hernández de uitgelezen persoon is om FC Barcelona op het rechte pad te krijgen. De opvolger van Ronald Koeman wil de touwtjes in Camp Nou aantrekken, tot genoegen van de Manchester City-trainer.

Xavi werd maandag gepresenteerd als nieuwe trainer van Barcelona en Guardiola was aanwezig bij zijn officiële aanstelling. Tijdens zijn presentatie erkende Xavi dat discipline dé sleutel is tot succes. De vergelijking tussen de twee voetbaldieren is daarom snel gemaakt, maar Guardiola stelt dat Xavi juist zichzelf moet zijn. "Ik was van niemand de erfgenaam en Xavi hoeft mijn erfgenaam niet te zijn", tekent Marca op uit zijn mond. 

"Als Joan Laporta en het bestuur voor Xavi hebben gekozen, dan is dat omdat er miljoenen voordelen zijn en weinig nadelen. Hij kent de club en zal positieve energie brengen, omdat hij van voetbal geniet en vanwege zijn toewijding", vervolgt de coach van The Citizens, die overtuigd is dat Xavi de wederopstanding van Barcelona gaat inzetten. "Hij ziet altijd de positieve kant van de dingen. Met zijn klasse, toewijding en inzet weet ik zeker dat hij de situatie van de club zal verbeteren."

Guardiola en Xavi hebben een lang verleden met elkaar. Eerst speelde het tweetal samen op het middenveld van de Catalanen, later was Guardiola in het gouden tijdperk van FC Barcelona Xavi's coach. Gedurende het Guardiola-tijdperk namen ze samen beslag op drie landstitels en wonnen ze tweemaal de Champions League.