Pochettino onder druk bij PSG: 'Dit soort spelers moet je anders managen'

Pochettino onder druk bij PSG: 'Dit soort spelers moet je anders managen'

19-11-2021 14:42 Laatste update: 15:19
16

Voor Maurico Pochettino breekt een zware periode aan. De trainer van Paris Saint-Germain geeft in een openhartig interview met L'Équipe aan dat hij is aangesteld om dít seizoen de eerste Champions League-eindzege ooit binnen te halen in Parijs. 

Paris Saint-Germain sprankelt nog niet, ondanks de komst van Lionel Messi en het behouden van Kylian Mbappé, Neymar en Ángel Di María. De kritiek op het sterrenensemble groeit, maar Pochettino stelt nog op zoek te zijn naar 'de juiste balans'. "Je kunt dit soort voetballers niet beoordelen zoals je bij andere spelers doet, omdat ze anders zijn", vertelt hij in gesprek met L'Équipe

Hoewel Pochettino beweert een eigen stijl te hebben, die hij in het verleden bij onder meer Tottenham Hotspur toepaste, was dat niet de reden dat Paris Saint-Germain bij de Argentijnse oefenmeester uitkwam. "De clubleiding kwam niet naar mij toe met de vraag of ik een project wilde opbouwen. Ze vroegen niet naar mijn ideeën. Ik ben gekomen om de ideeën van PSG uit te werken", geeft hij goudeerlijk toe. "Het project is om de Champions League te winnen. En om dat dit seizoen te doen."

Zinédine Zidane
In Spanje gaan de geruchten dat de clubleiding van PSG niet tevreden is met de handelswijze van Pochettino richting zijn sterspelers. Volgens Mundo Deportivo wordt Zinédine Zidane naar voren geschoven om het stokje bij de Parijzenaren over te nemen. Hoewel Paris Saint-Germain tien punten los staat in de eigen competitie en koers zet richting Champions League-overwintering, lijkt dit niet genoeg te zijn voor Pochettino.