Makkelie keurt PSV-goal na terugzien beelden goed: 'Niet per direct strafbaar'

Makkelie keurt PSV-goal na terugzien beelden goed: 'Niet per direct strafbaar'

04-12-2021 19:37
68

FC Utrecht-doelman Maarten Paes plaatste zijn vraagtekens bij de derde tegengoal die hij tegen PSV moest incasseren, maar Danny Makkelie besloot de treffer van Ritsu Doan ook na het terugkijken van de beelden goed te keren. De leidsman uit Dordrecht geeft na afloop tekst en uitleg.

Doan trok vanaf rechts naar binnen, met FC Utrecht-back Arthur Zagre voor zich, en zocht de korte hoek: Erick Gutiérrez stond in buitenspelpositie in de baan van het schot, maar Makkelie vond het geen reden om de treffer af te keren. "Ik ben gaan kijken en eigenlijk zien we daar ook datgene wat we op het veld hebben gezien en wat op de schermen in het stadion is getoond. Je ziet dat, op het moment dat de PSV-speler schiet, Zagre eigenlijk degene is die het zicht belemmert van de keeper. Dáár heeft de keeper voornamelijk last van", laat hij weten aan ESPN.

Gutiérrez stond niet hinderlijk in de weg, vindt Makkelie. "Op het moment dat de bal voorbij Zagre gaat, is Gutiérrez eigenlijk al uit de baan van het schot", aldus de leidsman. "Hij beweegt weg van het gezichtsveld van de keeper en maakt eigenlijk alleen maar veel meer ruimte om te kijken. Niet elke speler die in de baan van het schot staat, is per direct ook strafbaar. Dat heeft ook met de afstand tot de keeper te maken.

De 3-1 van Doan bleef dus staan. PSV won uiteindelijk met 4-1 van de gasten uit Utrecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie