BAM wil miljoenen van AZ: bouwbedrijf stapt naar de rechter

BAM wil miljoenen van AZ: bouwbedrijf stapt naar de rechter

12-01-2022 13:55
171

Het conflict tussen AZ en BAM is nog niet opgelost. Het bouwbedrijf spant een rechtszaak aan en verlangt miljoenen euro's van de Alkmaarders, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

BAM leverde vorig jaar zomer het nieuwe dak op het AFAS Stadion op, maar sindsdien is er onenigheid over de betaling. AZ meent dat het bouwbedrijf later dan afgesproken klaar was met de werkzaamheden en betaalde daardoor niet de volledige aanneemsom van 21,85 miljoen euro, maar 2,1 miljoen minder. Ook wil de club niet opdraaien voor de extra kosten door de vertraging.

BAM eist zo'n 4,3 miljoen euro van AZ. Het bedrijf wilde dat bedrag in december opeisen via de voorzieningenrechter, maar kon de noodzaak van de beslaglegging onvoldoende aantonen en kreeg nul op het rekest. BAM laat het er dus niet bij zitten. "Het bedrijf heeft twee vorderingen ingediend bij de rechtbank", zegt een woordvoerder tegen de krant. "De eerste vordering betreft de boete die door AZ is opgelegd aan BAM. Die boete wordt door ons betwist. De tweede vordering betreft de betaling van de stagnatiekosten. Die moeten niet door BAM, maar door AZ worden betaald."

Die 'boete' betreft de 2,1 miljoen die AZ heeft ingehouden. De stagnatiekosten zijn berekend op 2,2 miljoen. AZ-directeur Robert Eenhoorn zei in december al dat hij de zaak met vertrouwen tegemoet ziet. "Wij hebben ons aan alle contractuele afspraken gehouden, we zijn alles nagekomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie