Odgaard droomt van WK met Dolberg en Braithwaite: 'Ik wil het niet uitsluiten'

Odgaard droomt van WK met Dolberg en Braithwaite: 'Ik wil het niet uitsluiten'

29-01-2022 22:39
13

Jens Odgaard hoopt in het najaar met Denemarken in actie te komen op het WK in Qatar. De aanvaller van RKC Waalwijk is een van de steunpilaren in het elftal van Joseph Oosting en heeft het erg naar zijn zin in Nederland.

Met zeven doelpunten is hij met Michiel Kramer gedeeld clubtopscorer van RKC. "Het gaat heel goed. Het spel van RKC ligt me vanaf de eerste dag", verklaart Odgaard in gesprek met ESPN. In 2019 speelde de aanvaller ook al in Nederland, toen op huurbasis voor sc Heerenveen. Na twintig wedstrijden voor de Brabanders heeft hij zijn Friese doelpuntenproductie al geëvenaard. Zijn goals maakt hij voornamelijk als nummer tien, in plaats van als diepe spits. "Het bevalt me prima om op tien te spelen. Het past goed bij mijn spel, maar ik wil het liefste spits zijn."

Doordat Odgaard een sterke indruk maakt, is het WK mogelijk in het vizier. "Dan moet ik eerst wel meer doelpunten maken", is hij realistisch. "Maar ik wil het niet uitsluiten. Het zou een droom zijn. Ik moet goed blijven spelen om een kans te maken." Bij Denemarken is de concurrentie voorin desalniettemin groot. Kasper Dolberg (OSC Nice), Martin Braithwaite (FC Barcelona) en Yussuf Poulsen (RB Leipzig) lijken zeker in de ploeg van Kasper Hjulmand.