Cocu staat open voor PSV-terugkeer: 'Kijk, op dit moment heb ik mijn handen vrij'

Cocu staat open voor PSV-terugkeer: 'Kijk, op dit moment heb ik mijn handen vrij'

02-02-2022 07:56 Laatste update: 08:45
99

Phillip Cocu sluit niet uit dat hij in de toekomst weer hoofdtrainer wordt bij PSV. Zolang Roger Schmidt niet bijtekent in Eindhoven, zal de naam van de 101-voudig international ongetwijfeld genoemd worden in en rondom het Philips Stadion.

In gesprek met Voetbal International krijgt Cocu een constructie voorgelegd: wanneer Schmidt vertrekt, kan Cocu het stokje overnemen bij PSV totdat Ruud van Nistelrooy rijp is voor de hoofdmacht van de Eindhovense club. "Dat hoor ik voor het eerst. Ik vind het moeilijk hierop te reageren", aldus Cocu.

Wedden

Meer odds

"Kijk, op dit moment heb ik mijn handen vrij. Ik weet niet hoe dat over twee maanden is. PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen. Dat is nu niet opeens anders. Ik sluit nooit dingen bij voorbaat uit."

Cocu vertrok eind 2020 bij Derby County en zit sindsdien zonder club. "Voor mij persoonlijk is het belangrijkste dat ik het gevoel heb dat ik toe ben aan een nieuwe klus. En ik zal kritisch kijken waar ik eventueel op inga. Of die match er zal komen en waar dat zal zijn, gaat de komende periode uitwijzen."

Momenteel is Cocu nog altijd de laatste kampioenscoach van PSV. Hij twijfelt of daar dit seizoen verandering in komt. "Het niveau van PSV en Ajax ligt heel dicht bij elkaar. Dat hebben we in de laatste topper ook weer kunnen zien. Een lullig balletje bij de zijlijn bepaalde het resultaat. PSV heeft een goede selectie, met een coach die vasthoudt aan zijn visie. In zijn eerste jaar heeft Roger Schmidt zijn raamwerk neergezet", stelt Cocu. "Ze zijn nog volop in de race voor de landstitel."